EN
Grupni i individualni rad | Vrhunski treneri Vrhunski uvjeti | Pedagoški pristup

O klubu

Nogometni klub Adriatic osnovan je 25. svibnja 2010. godine. Brzo nakon osnutka Adriatic je stekao veliku popularnost među mladim nogometašima, pa je interes dječaka za upis u naš klub nadmašio sva početna očekivanja.

Kvantitet je brzo izrodio kvalitet, tako da se Adriatic s mnogo uspjeha uključio u prvenstvena natjecanja u sezoni 2010/11, gdje je u svim ligama plasiran pri samom vrhu, a u nekim je kategorijama i na pragu osvajanja prvenstva.

Krajnji cilj je podići razinu kvalitete do te mjere da se klub u kategoriji kadeta i juniora može ravnopravno nositi sa svim prvoligaškim hrvatskim klubovima, budući da je u ligama početnika već sad uz bok najjačima.

Za Adriatic se komodno može reći da se već u prvoj natjecateljskoj sezoni pozicionirao među tri najjača omladinska pogona u Dalmaciji, s tim da je u programu kluba i organizacija dvaju dječjih turnira, Adriatic Cupa, koji je održan u veljači (Lokomotiv Moskva je osvojio turnir), te natjecanje za najmlađe „Prvi koraci“, koje je popularnost steklo još u vrijeme dok je alfa i omega kluba Franko Bogdan vodio školu nogometa vranjičkog Omladinca. Taj uskrsni turnir ujedno je i najmasovnije nogometno natjecanje na ovim prostorima.

Adriatic ima čvrste temelje, treneri u klubu poznata su imena baš po radu s mladima, pa i ne čudi što roditelji s punim povjerenjem baš u naš klub dovode djecu kako bi napredovala u nogometu i bila odgajana u sportskom duhu.

Igralište s umjetnom travom pokraj FESB-a naš je domaći teren te teren u Lori, a trudimo se svoj djeci koja treniraju omogućiti igranje u nekoj od naših momčadi. U nekim kategorijama Adriatic ima i po pet prijavljenih momčadi, gdje je ona prva i najkvalitetnija, ali se mladim talentima i kroz one druge ekipe pruža mogućnost da se nametnu i izbore za mjesto među najboljima.

Adriatic je klub pozitivne i radne atmosfere, te smo sigurni da će nam se velik trud isplatiti, te da će iz našeg kluba izaći brojni prvoligaški igrači, ali i mladići koji će jednog dana biti sretni što su dio svoje mladosti proveli baš u našem klubu.